×

Om oss

Pergite Outdoor erbjuder kvalitativa produkter som ska inspirera till mer tid ute. Detta gör vi på två sätt. Det ena är att vi utvecklar egna varumärken och det andra är att vi kompletterar upp sortimentet med andra varumärken som stärker vårt kunderbjudande.

Vårt kunderbjudande

Vi erbjuder våra återförsäljare ett brett sortiment av tillbehör för jakt och fritid, alltid med hög servicenivå och professionellt bemötande.

Hållbarhet

Miljö- och hållbarhet är självklara aspekter som vi väger in i allt vi gör.

Vi beaktar miljöfrågorna vid framtagandet av produkter och förpackningar. Vi väljer aktivt bort ämnen och material som vi inte vill ha av miljöskäl. I något enstaka fall har vi valt att behålla vissa material för att kunna uppfylla rätt kvalitet eller funktion. Vi berättar gärna mer om vårt miljöarbete och har du som konsument frågor kring våra produkter är du välkommen att kontakta oss på kundservice@pergiteoutdoor.se.

En viktig miljöaspekt är att designa, utveckla och producera produkter som både är tidlösa och som håller högsta kvalitet. Våra produkter är inte slit och släng-produkter. En produkt av hög kvalitet har alltid lägre miljöpåverkan än en produkt av sämre kvalitet, på lång sikt.

Har du en nära koppling till naturen är du mer mån om att skydda den. Att trivas och vistas i naturen är en viktig aspekt för hur människor värderar miljöaspekter och därför ser vi att det är ett viktigt arbete att engagera fler till att komma ut i naturen.

Historik

Pergite Outdoor AB startades 1984 med syfte att erbjuda kvalitativa och funktionella produkter för friluftsmänniskor, jägare och hundägare. Från början hette vi Stabilotherm AB men har senare bytt namn för att göra vårt kunderbjudande tydligare. Namnet PERGITE kommer från latin och har betydelsen ” fortsätt framåt”.  Vi tycker det speglar oss, att vi gillar att utvecklas både som företag och som personer, samt att vi alltid är redo för nya utmaningar.